кадър БНТРедактор: Умората, причерняването и повишаването на пулса и учестеното сърцебиене

...
кадър БНТРедактор: Умората, причерняването и повишаването на пулса и учестеното сърцебиене
Коментари Харесай

Кардиологът доц. Карамфилов: Не пренебрегвайте причерняването и умората в жегите

кадър Българска национална телевизия

Редактор: 

Умората, причерняването и повишението на пулса и учестеното сърцетуптене са признаци, които не трябва да се подценяват в горещини като сегашните. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия кардиологът доцент Кирил Карамфилов от Александровска болница. Той разяснява, че на тях би трябвало да се потърси с полягане на сянка и приемане на вода. Сърцебиенето може да предизвика аритмия, добави експерта и акцентира, че в случай че признаците би трябвало да потърсят лекарска помощ.

Доц. Карамфилов напомни, че естественото кръвно налягане е 120 на 80 и всички би трябвало да се стремим към него, макар че с възрастта то се покачва. За спортистите естественият пулс е 65 - 70, а за останалите хора 75 – 80.

Специалистът разяснява, че след отлива на пациенти по време на миналите няколко талази на пандемията, сега има вълна на профилактични прегледи при кардиолозите. Той съобщи, че се надява в края на лятото да няма нова вълна на ковид, с цел да се възстановява и грижата за хората с сърдечни проблеми.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР